Sunday, 18 November 2012

hi guys , lame akuu tak edit blog kenn ? kebelakangan ney busy skid . hee , akuu nakk story . akuu dah sebulan couple nan azwar . perjalanan masehh pjgg lagii . akuu nginduu nak jumpe dy . hari nii , nakk jumpe tak  jadii . myb next week . susahh btoii . enough . tuu jegg akuu nakk ctea . kbye :*

Wednesday, 31 October 2012

happy -,-

bgoslah , naim dah ade awek . hope awek dy boleh jage dy , sayangg dy .  naimm dah ade awek baruu . hope kauu bahagia nan dy , jage dy leklok . jgn saked kan aty awek kauu naim , setia lah . akuu happy tgokk kauu happy , akuu own happy nan azwar skunk , hari -2 otp nan dy , lima nam kali dy kol akuu , or akuu kol dia . hehe , ahad ney nak jumpe dy for second time :') . akuu harap akuu boleh bahagia kann kauu . iloveyoo muhd azwar bin saifuddin <3

Tuesday, 23 October 2012


hello ebelibadi , 1/10/12 akuu couple nan mohammad azwar bin saifuddin . ahad lepas jumpe dia . terkejot , tgok dy . muke laen lam fb , kat luar agy handsome . dy ckabb lam fb , sume gmba lama . sweet sangad dy . malu -2 kucing . haha -,-' . dy layan akuu baik jea . akuu suke tgokk dy senyum . comey . time nakk balikk hujan lebat . dy nakk kena balik cepat . nak main futsal . mase nak balik . dy soh akuu salam dy . malu nye , akuu salam lha . dy cium tangan akuu . -,-' . balikk tuhh dy ckabb tak jadi men futsal . penad . n kurang sehad bab kena hujan , alolo , siannye . akuu harap dy akann setia nan akuu . iloveyouubiey :') kisskiss

Thursday, 18 October 2012

Lirik Lagu Teman Pengganti : Black ft Malique

Ketawa bersama
Menangis bersama
Ku bersumpah harap kita
Mati pun bersama

Sejak dua menjak ini
Makin kerap ku diganggu visi
Bila celik, juga bila mimpi
Aku nampak kau, tapi bukan aku yang di sisi
Dia membelaimu dengan izin dan permisi
Sentuhan katanya semuanya kau iakan
Sentuhan jari kau diamkan dan biarkan
Aku redha walau tidak ku damba
Walau hampa semuanya dah dijangka

Beberapa purnama dulu cinta bertahta
Kenangan dibina kita indah belaka
Ketawa bersama, menangis bersama
Ku bersumpah harap kita mati pun bersama
Namun hakikatnya, bukan mudah
Aku sembunyikan gulana-gundah
Segalanya kan berubah
Dengarkan apa yang ku mahu luah

*Rahsia ini
Telah lama ku pendamkan
Tiba masanya
Segala-galanya
Ku ceritakan
Aku kan pergi
Pergi ku tak akan kembali
Tiba masanya
Kau cari teman pengganti

Dalam dunia yang maya, prejudis dan bias
Kita tak terlepas dari terkena tempias
Rimas, ditindas, sembunyi dalam puisi dan kias
Tidak kau bidas, tak berpaling walau sekilas
Hanya kau yang tahu kodeksku yang kompleks
Dalam disleksia cuba kekal dalam konteks
Bila dunia seolah tak memahami
Kau sudi selami, dalami dan mengalami

Setia mendengar, sentiasa hadir
Ingat setiap ulangtahun, setiap hari lahir
Tiba pagi Syawal, kaulah yang terawal
Syawal yang terakhir ini pasti rasa janggal
70 000 hijab harus ku singkap
Ku sorok kitab balik tingkap penjara hinggap
Dalam diam ada, seorang yang ku puja
Kau teristimewa tapi dia yang sempurna

Ulang *

Sejak dua menjak ini, ku mencari fungsi kewujudan
Dalam persekitaran yang penuh kejumudan
Terperangkap dalam jasad, ku keliru
Mujur ada kau si peneutralisasi pilu
Namun aku tetap murung, berkurung
Tubuh makin susut, menunggu tarikh luput
Komplikasi di halaman rusuk kiri
Makin sukar nak bernafas, nak bergerak, nak berdiri

Lagu ini yang terakhir aku sajikan
Kalau rindu nanti bolehlah kau nyanyikan
Jaga diri, jangan makan hati
Yang patah kan tumbuh, yang hilang kan berganti
Bilik dah ku kemas, katil dah ku rapi
Cincin, kunci, dompet dalam laci
Ada sikit wang, itu saja baki
Moga-moga cukup untuk majlis itu nanti

Aku kan pergi
Bertemu kekasih abadi
Tiba masanya
Kau cari teman pengganti
tanda -2 terkena saka -,-'


KETIKA TIDUR 

1. Susah tidur malam atau tidak boleh tidur malam.
2. Sering terjaga pada waktu malam jam 2 malam atau 3 dan  malam
selepas itu sukar untuk tidur.
3. Mimpi melihat binatang-binatang seperti kucing, anjing, ular, serigala,
dan sebagainya.
4. Bunyi gigi berlaga ketika tidur.
5. Mimpi di Kawasan Kotor atau Perkuburan.
6. Mimpi Jatuh tempat tinggi.
7. Mimpi Berjumpa atau melihat Makhluk halus.
8. Mimpi Budak Kecil (Menyusukan bayi bagi wanita).
9. Mimpi di ancam benda tajam seperti pisau,paku dan sebagainya.

KETIKA JAGA

1. Selalu pening kepala (Perubatan Moden tidak dapat kesan).
2. Hilang Ingatan atau cepat lupa dan mungkin menjadi gila.
3. Sering Lesu dan Malas.
4. Sentiasa Sakit di Tulang Belakang.
5. Lenguh-lenguh sendi.
6. Terasa sesuatu berjalan didalam Badan.
7. Mudah Marah dan Panas Baran.
8. Cepat mengantuk (terutama mendengar Ayat-ayat quran)
9. Lemah semangat untuk meneruskan kehidupan
10. Bila memejamkan mata, bulu mata berkedip-kedip.

sape anda tanda -2 diatas . segeralah jumpe ustaz :')

Wednesday, 17 October 2012

tension !

heyyo , mushie mushie . akuu nak cite neyh . tadi exam sejarah . susahh gak . daa lah mase lame . bosan akuu . pastuhh exam tasawwur islam , kertas 1 adelah gak yang senang . ade gak yang susahh . pas rehat , kertas 2 . garruu kpala akuu . ade 5 hari exam . dah lah ney exam akhir tahun , penting woo . besokk exam seni . akuu taktahu lah nak lukis pea . soalan dy sume susah -2 , serabut kpale -,-'

Sunday, 14 October 2012

kawan baru -,-'

heyyo , harini akuu dapat kawan . name dia shahrul nan azwar . sedap ken name dyorang ? shahrul akuu anggap cm abg akuu gak . dy caring , sporting , kuad majok . azwar plak . manje -2 , cute . heeh . thanks ejat , kauu bagi nombor akuu at kawan nan abg angkat kauu . haha -,-' . happy jea tadi , dapat otp nan naim , sedap sore dy . akuu tgokk fb dy , relay dah tade . akuu tanyea dy , dy kate ilang . grr , akuu sukea otp nan kauu naim . haha . akuu rinduu nak otp nan kauu lagi :'(

Saturday, 13 October 2012

susahh gile exam BI paper 1 tadii , pening kpale akuu pk nakk buad ayad . takde idea . mase lambat nye nakk habes . rase cam nak pecah otak akuu . nakk tido , tak ase ngantok plak . termenung sane , termenung sini . macam -2 akuu pk . idea tak masokk gakk . last minute , nakk habes mase . baru idea masukk . naseb baik sempat buad . akuu harap sangat lulus lah . -,-'

Friday, 12 October 2012


sakedd hati akuu , kauu tipoo akuu . patodlah taknak buang relay kauu lam fb . cakap lupe lahh . knape kauu tak terus terangg yang kauu ade awek ? akuu takan gnggu kau dah . kauu jage lah awek kauu leklok . aku harap kau bahagia nan dia . akuu takan hancurkan relay korangg . thanks sebab tipuu akuu . akuu takan lupe . kbye :'(

Thursday, 11 October 2012

exam ohh exam -,-'

heyyo guys , opss . besokk akuu exam 12/10/12 , jumaat . tapii sempat update blog lagi kann ? haha . besok exam bm nan bi kertas 1 . dah lah besokk exam akhir tahun . cuak lah . akuu akan cube buad yang terbaik . hari nii , akuu happy bab ade orang , topapkan akuu . jengjeng , jgn jelly . -,-' . akuu taktahu lah nape budak ney , topap akuu . akuu ckabb tade kdit , dia topapkan . untunglah /. jimat duet akuu . wakaka :')

Wednesday, 10 October 2012

ineedhim :'/

handsome kann dia ? jgn marah ea , kite curi gamba naim . hee . akuu sebenarnya jelly nan tgok relay kauu at fb dengan bella stella tuh , taktahu nape rase saked hatii . akuu suruh kau buang , kauu ckabb nanti . ape akuu leh buad ? akuu bukan awek kauu , nak pakse -2 kauu ? ndd kauu taksuke kann akuu kongkong kauu . time kite couple , akuu bukak fb kauu , kauu im nan pompan len , gedik -2 , manje -2 . saked hati akuu . kau tahu tak ? akuu cuma taknak kauu curang . kalau nak im nan pompan len own . takyah lah nak melebih . kauu ckabb kat doremon tuhh , kauu taksuke aku an , bab akuu kongkong kauu . akuu bukan kongkong kauu , akuu sayang kauu . akuu cuma taknak kehilangan kauu . akuu jelly tgok kauu im nan pompan laen . understand ? cousin aku ckabb , jgn layan naim dah . tapii takleh bab akuu susah nak lupekan kauu . walaupun kauu dah sakit kan hati akuu , akuu tetap sayang kauu kepeng :'/ . kauu jekan yang tak sedar ? one more , akuu nak kauu dengar laguu at blog akuu . yea ? kbye . waa rindu sama luu kepengg :*

Monday, 8 October 2012

imishhyouu

akuu nakk storry nihh . akuu rinduu sangat kat dy . taktahu lah nape , susah akuu nakk lupekann dia . dia selalu wat akuu happy , dy manje , dy kuad tacink . dy lah segalanya . akuu takleh lupe kauu sayangg . imishyouualot :*

harii yangg tak dapat dilupakan . 7/10/2012






best gile semalam , kite org 1 kelas pergi cititel hotel at midvalley ? kite celebrate harii perpisahan . akuu happy sangad . sumea budak kelas kite , comey -2 n handsome -2 kann ? tapi sayang , besti akuu , asiah takk ikod . kite enjoyy jea kenn ? paz kuaa dari hotel , akuu syaza , wawa , liyana , rabiatul , myra , ezzati , nurin . kite jalan -2 kat midvalley . nak main bowwling , tempat dy . walawauu . macam tempat disco . takk jady nak main . pastuhh kite nakk tgokk wayangg . tade cite bestt plakk nak tgokk , haha sedey . sumpahh . akuu happy sangad . sakedd kaki akuu , penat brjalan . tapi seronokk sangadd . macam -2 kite makan an at hotel tuu . perot akuu dah maken buncitt asenya . haha . dah gemokk . arr . k lah , stop sampai disini . iloveyoufriends :*

nenenene .

korang nak tau name simcard korang tak ?
cara cara nya . ikut step k .


1. amik 3 nombor terakhir nombor telefon korang
contoh: 017958796  . amek "796" jea tau . 

2. buat mcm ni @*[769:0]

3. buang tanda *

selamat mencuba :')

Saturday, 6 October 2012

nenoneno , besokk tak saba neyh . nak kua nan kawann akuu . akuu nak release an tension . akuu saked aty agy nan doremon tuhh , suke cari pasal . akuu sabo jehh . 

Friday, 5 October 2012

masrul naim :')

masrul naim :')
hi naim , nak ngoratt bolehh ? mesty takboleh kann ? akuu rase kauu dah ade awek . akuu suke kalau kauu marah or majok . comel sangat . winwink -,-' . akuu tahuu , kauu mesty susah nak lupekann ex kau kann ? doremon tuhh ? serious , akuu saked hati gile nan doremon tuhh . akuu taktahuu nak ngadu nan sapea , ngadu nan kauu jelahh . kauu tahuu tak dy tulis ape kat blog dy ? kuang ajar gile ayad dy . akuu taktahuu , knape kauu leh terpikat nan dy ? :'/ . k stopp . akuu dah malaz nakk citew sal doremon tuhh . akuu taktahu nak ctea apea agy kat kauu ? tuhh jelah kod .one more , laguu blog akuu neyh khas untukk kau . hope kauu dengar . thankyou superman . kbye :*  
http://www.facebook.com/profile.php?id=100002907677929&fref=ts .
budakk neyh , cari pasal nan akuu . kutuk akuu , macam -2 . kureng ajar . batak sangad nan lakii , mnyampah akuu . dah lah bajed . kauu tuhh budak yg baru nakk up . budakk sakaii . sedar lah diri tuhh sikit . agak -2 lha nakk kutokk orangg . bab laki jea nakk gadohh . saked siall aty akuu nan kauu . bajed bagoss .  waa benci gile sama luu !

Thursday, 4 October 2012

single -,-'


                                               

akuu rindu sangad kat kau sayangg . aku tak boleh lupe kenangan kite , mase first date kite . kau tau ? aku rase hari yang paling happy lam hidup akuu . kite tgokk wayang same - same . akuuu soh kau sumpah , yang kau takan curangg nan akuu . kauu cakabb akuu sorangg jea yang bertahta lam hati kauu . tapi , kauu tipoo ! kauu takk setia . mane janji kauu yang kau takan curangg ? kau tahu tak perasaan akuu . hancurr hati akuu , kau tak pernah fikir kan ? kau boleh lagii cakabb salah kea pasang dua ? memang salah ! kauu dah mainkan perasaan akuu . akuu setia kat kau . dalam hati akuu takde orangg laen , kau sorangg jea .  
kau langsong takk hargai akuu , knapeh ? akuu buad salah ape kat kauu ? selama nih kauu tipoo akuu ! patot lahh kau jarangg text akuu , macam - macam alasan kauu bagi . kauu busy lahh , takde keditt lah . akuu kol , kauu susahh sangat nak angkat kann . saked hati akuu . akuu akan cube lupekan kau sayangg :') aku harap kau bahagia nan awek kauu . asal kauu buad akuu cam neyh ? kawan akuu sume cakap , dyorg ckabb kauu setia . tapi knyataan nye tak . akuu sedeh gile . kau tetap dalam ingatan akuu sayangg . akuu nak kau bahagia :') thanks coz penah wat akuu happy . kauu mesty happy nan awek kauu kan ? bgoslah lau cmtuhh .   waa sayangg sama luu :*